Psihoterapie - Consiliere

Psihoterapia si consilierea sunt doua abordari psihologice care pot fi utilizate pentru a ajuta o persoana sa faca fata problemelor emotionale sau comportamentale si sa-si imbunatateasca calitatea vietii.

Psihoterapia este un proces terapeutic care implica lucrul cu un terapeut pentru a aborda problemele emotionale sau comportamentale. Aceasta abordare poate fi utilizata pentru a trata o varietate de probleme de sanatate mentala, cum ar fi depresia, anxietatea, tulburarile alimentare, tulburarile de stres post-traumatic si problemele de relatii. Psihoterapia poate fi realizata individual sau in grup si poate fi de diferite tipuri, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentala, terapia psihodinamica sau terapia interpersonala.

Consilierea, pe de alta parte, se concentreaza mai mult pe abordarea problemelor de viata si pe imbunatatirea abilitatilor de coping. Aceasta poate fi utilizata pentru a ajuta o persoana sa-si gestioneze mai bine stresul, sa ia decizii mai bune, sa-si imbunatateasca relatiile sau sa-si dezvolte abilitatile de comunicare. Consilierea poate fi realizata de catre un consilier calificat si poate implica discutii individuale sau in grup.

In general, psihoterapia este o abordare mai intensa si mai specializata, care se concentreaza pe tratarea problemelor de sanatate mentala, in timp ce consilierea se concentreaza mai mult pe imbunatatirea calitatii vietii si pe abordarea problemelor de viata. Cu toate acestea, ambele abordari pot fi utile pentru a ajuta o persoana sa-si imbunatateasca starea emotionala si de bine.

Programează acum o sesiune!

Cabinet de psihologie – psihoterapie Psih.Md.Roșu Lucian